<= Powrót do strony głównej Encyklopedii Suplementów

Zastosowania: zdrowie, antyutleniacz

Acerola to roślina wyróżniająca się wysoką zawartością witaminy C, ale będąca również źródłem wielu składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, witamina A oraz karotenoidy i bioflawonoidy.

Acerola za sprawą zawartych w niej substancji wzmacnia układ immunologiczny, poprawia stan naczyń krwionośnych. Wykazuje silne działanie przeciwutleniające, a także działa delikatnie moczopędnie. Pomaga łagodzić zaburzenia funkcjonowania układu pokarmowego.

Acerola

Acerola

Dawkowanie: około 500mg na dobę.

Polecane produkty z kategorii Acerola

SWANSON – ACEROLA

MEDICALINE – ACEROLA ZE STEVIĄ DO SSANIA

YANGO – SUPER C ANTYOKSYDANTY

Zobacz także:

ACEROLA – skarbnica witaminy C. Właściwości zdrowotne i odżywcze aceroli

Flawonoidy

<= Powrót do strony głównej Encyklopedii Suplementów